viziune_intCMPG împreună cu Asociația Cluj Capitală Culturală Europeană 2021 și Primăria Cluj-Napoca propun spre dezbatere publică viziunea de dezvoltare a orașului.

Formularea acestei viziuni face parte din procesul de planificare strategică a orașului, fiind o articulare a viitorului dezirabil al comunității clujene.

 

Orașul Cluj-Napoca își definește dezvoltarea în termenii calității vieții locuitorilor săi. Este un spațiu al realizării individuale și colective, cu cetățeni activi, un mediu economic creativ, complex, dinamic și competitiv, capabil să utilizeze resursele într-un mod integrat și să ofere o dezvoltare sustenabilă a comunității.

Clujul este un model de bună guvernare, cu o administrație transparentă, progresistă, performantă, în care cetățeanul este partenerul administrației.

Clujul este un pol de excelență academică, unde mediul universitar angajat în viața comunității este sursă a creativității, inovației și cercetării.

Clujul este un reper european prin viața sa culturală dinamică, vibrantă, care sprijină experimentarea și inițiativa. Cultura reprezintă un factor transversal în organizarea comunității, fiind motorul transformării sociale și regenerării urbane.

Clujul se definește ca un oraș european, centrul istoric al Transilvaniei, o comunitate cu caracter unic, intercultural.

Cluj-Napoca este o rețea de comunități interconectate, un laborator al creativității sociale, un oraș cu spirit tânăr, în egală măsură prietenos și responsabil.

 

Orice completări, comentarii sau întrebări pe acest subiect sunt binevenite pe adresa cmpg@fspac.ro.

 

One Response to Draftul viziunii de dezvoltare pe termen lung a orașului Cluj-Napoca

  1. Eniko Vincze says:

    revin si pe aceasta cale cu includerea urmatorului paragraf in vizunea despre Cluj-Napoca:
    Dezvoltare urbană bazată pe principiile incluziunii și coeziunii socio-teritoriale, care asigură participarea tuturor cetățenilor la deciziile privind prioritățile de dezvoltare și bugetarea acestora.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.